<- vissza a főoldalra

Gyakran ismételt kérdések • ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

 

I. A szolgáltató

Grafineria Bt.
Budapest
1066 Budapest, Teréz krt. 40.

II.

A szolgáltatás igénybevétele

  • A megrendelések leadása a jegyesek.hu internetes áruházban kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül a jegyesek.hu webcímen. Telefonon, faxon, e-mailen, levélben leadott rendeléseket a Szolgáltató nem fogad el. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató szintén elektronikus úton küldi el a felhasználók részére. A megrendeléstől számított 48 órán belül automatikusan visszaigazolást küldünk. A rendelés leadása előtt a felhasználónak van lehetősége a regisztrációkor megadott adatok módosítására a módosult adatok felülírásával és rögzítésével. A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma archiválásra kerül és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető.

  • A Szolgáltató minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a vásárlók által megrendelt termékeket a megrendelésben rögzített határidőn belül leszállítsa. Mindazonáltal azon - elsődlegesen egyedi - megrendelt termékek esetében, amelyeket a Szolgáltató külső partnertől szerez be, előfordulhat, hogy a megrendelt terméket a Szolgáltató partnere időközben értékesítette. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Szolgáltató a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül.

  • A leadott rendelésektől való elállási jog gyakorlására vonatkozó törvényi szabályozást a 17/1999. (II.5). kormányrendelet tartalmazza.

Nyomtatás nélkül rendelt termékek esetében a vásárló  jogosult  az átvételtől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül a rendeléstől elállni és visszaküldeni a terméket. Ez esetben a vásárló a saját költségén köteles a termékeket visszajuttatni a szolgáltató telephely címére. A vásárlót ezen felül semmilyen egyéb költség nem terheli. A termékek visszajuttatását követően a szolgáltató a kifizetett teljes vételárat (szállítási költséggel együtt) 30 munkanapon belül visszautalja a vásárló által megadott bankszámlaszámra.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha nyilatkozatát a vásárló 8 munkanapon belül (akár a 8. munkanapon) lejárta előtt elküldi. 

Egyedi (saját fényképes) nyomtatással rendelt termék esetében, mindaddig, amíg a nyomtatás nem történik meg, a vásárló bármikor elállhat a vásárlástól.
Azonban a nyomtatás megtörténtével a vásárlót már nem illeti meg az elállás joga a távollevők között kötött 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet 5. §-ának (c) bekezdése értelmében,
mivel az ilyen jellegű termékeket a vásárló kifejezett kérésére és utasítása alapján állította elő a szolgáltató.

Elállási jog gyakorlása esetén a szolgáltató követelheti a vásárlótól a termékek nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.

 


<- vissza a főoldalra

Gyakran ismételt kérdések • ÁSZF